Exclusieve partner van het International Space Registry |

DE 12 STERRENBEELDEN

ONTDEK DE 12 STERRENBEELDEN

Wat is de betekenis van de 12 sterrenbeelden en welke karaktereigenschappen zouden ze hebben? In onze gratis beschrijvingen van de sterrenbeelden leer je alles over de typische eigenschappen, het karakter en het gedrag van de sterrenbeelden. 

Zodiac Sign Aries Illustration

HET STERRENBEELD RAM

Als het eerste teken van de dierenriem markeert de aanwezigheid van Ram altijd het begin van iets dynamisch en turbulent. Ze zijn constant op zoek naar energie, snelheid en concurrentie en lopen voorop bij alles, van werk tot sociale bijeenkomsten. Dankzij zijn heersende planeet, Mars, en het feit dat hij tot het vuurelement behoort (net als Leeuw en Boogschutter), is Ram een van de meest actieve tekens van de dierenriem. De aard van Ram is om snel te handelen en aan de slag te gaan. Soms haast Ram zich echter te veel.

Meer informatie
Zodiac Sign Taurus Illustration

HET STERRENBEELD STIER

Stier is een aardeteken, net als Maagd en Steenbok, en heeft het vermogen om dingen vanuit een solide, praktisch en realistisch perspectief te zien. Stier vindt het gemakkelijk om geld te verdienen en jarenlang aan dezelfde projecten te werken of in ieder geval totdat ze met succes zijn afgerond. Wat we vaak als koppigheid beschouwen, kan worden geïnterpreteerd als toewijding, en zijn vermogen om taken uit te voeren, ongeacht de kosten, is indrukwekkend. Hun vaardigheden maken het stierentot uitstekende werknemers, geweldige vrienden en metgezellen die er altijd zijn voor de mensen van wie ze houden. Hun verankering met de aarde maakt ze soms overbezorgd, conservatief of materialistisch, en ze hebben een wereldbeeld gebaseerd op hun liefde voor geld en rijkdom.

Meer informatie
Zodiac Sign Gemini Illustration

HET STERRENBEELD TWEELING

Het sterrenbeeld Tweeling behoort samen met Weegschaal en Waterman tot het luchtelement, waardoor het verbonden is met alle aspecten van de geest. Het sterrenbeeld Tweelingen wordt geregeerd door Mercurius, de planeet die staat voor communicatie, schrijven en beweging. Mensen die onder dit zonneteken zijn geboren, hebben vaak het gevoel dat ze hun wederhelft missen, dus zijn ze constant op zoek naar nieuwe vrienden, mentoren, partners en mensen om mee te praten.

Meer informatie
Zodiac Sign Cancer Illustration

HET STERRENBEELD KREEFT

Het sterrenbeeld Kreeft behoort samen met Schorpioen en Vissen tot het waterelement. Geleid door emoties en hun hart, kunnen ze moeite hebben om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Omdat Kreeft door de Maan wordt aangedreven, verdiepen de fasen van de maancyclus hun innerlijke geheimen en creëren ze vluchtige emotionele patronen waar ze geen controle over hebben. Als kinderen hebben ze niet genoeg coping- en verdedigingsmechanismen voor de buitenwereld en moeten ze met zorg en begrip worden behandeld, want dat is wat ze teruggeven.

Meer informatie
Zodiac Sign Leo Illustration

HET STERRENBEELD LEEUW

Net als Ram en Boogschutter behoort Leeuw tot het vuurelement. Dit maakt ze hartelijk en levenslustig. De Leeuw is in staat om zelfs de moeilijkste problemen met zijn geest op te lossen en neemt snel het initiatief om moeilijke situaties op te lossen. Leeuwen zijn constant op zoek naar zelfkennis. Als een Leeuw echter te overtuigd is van zijn eigen prestaties, wordt hij al snel een gemakkelijk doelwit.

Meer informatie
Zodiac Sign Virgo Illustration

HET STERRENBEELD MAAGD

Maagd is een aardeteken dat perfect past bij Stier en Steenbok. Maagden hebben een sterk karakter en geven de voorkeur aan een georganiseerd leven. Maagden hebben zeer gedefinieerde limieten in gedachten voor hun doelen en dromen. Ze zijn voortdurend bang dat ze een detail over het hoofd hebben gezien dat onmogelijk te corrigeren is, hierdoor kunnen ze verstrikt raken in details, overdreven kritisch worden en zich zorgen maken over dingen waar niemand anders om lijkt te geven.

Meer informatie
Zodiac Sign Libra Illustration

HET STERRENBEELD WEEGSCHAAL

Het sterrenbeeld Weegschaal is een luchtteken dat zich tussen Tweelingen en Waterman bevindt. Weegschaal staat bekend om hun intellect en hun scherpe geest. Weegschalen worden geïnspireerd door goede boeken, levendige discussies en geweldige persoonlijkheden. Weegschalen moeten voorzichtig zijn met waar ze met andere mensen over praten. Als ze gedwongen worden ergens een beslissing over te nemen, realiseren ze zich ineens dat ze misschien omringd zijn door de verkeerde mensen.

Meer informatie
Zodiac Sign Scorpio Illustration

HET STERRENBEELD SCHORPIOEN

Schorpioenen zijn gepassioneerde en assertieve mensen. Schorpioen is een waterteken. Hij leeft om emoties te ervaren en ze te uiten. Hoewel emoties erg belangrijk zijn voor Schorpioenen, zijn ze heel anders dan die van andere watertekens. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat een Schorpioen je geheimen zal bewaren.

Meer informatie
Zodiac Sign Sagittarius Illustration

HET STERRENBEELD BOOGSCHUTTER

Nieuwsgierig en energiek, Boogschutter is een van de grootste reizigers van alle sterrenbeelden. Hun open geest en filosofische visie motiveren hen om de wereld rond te dwalen op zoek naar de zin van het leven. Boogschutter is extravert, optimistisch en enthousiast en houdt van verandering. Boogschutters zijn in staat om hun gedachten om te zetten in concrete acties en zullen er alles aan doen om hun doelen te bereiken.

Meer informatie
Zodiac Sign Capricorn Illustration

HET STERRENBEELD STEENBOK

Steenbokken worden geboren tussen 22 december en 20 januari en behoren tot de aarde-elementen van de dierenriem (samen met Stier en Maagd, met wie ze ongelooflijk romantisch compatibel zijn). De aarde-sterrenbeelden zijn praktisch, onafhankelijk, maar ook stoïcijns en ambitieus. Je wilt ze aan jouw kant... Alleen misschien niet op een feestje.

Meer informatie
Zodiac Sign Aquarius Illustration

HET STERRENBEELD WATERMAN

Waterman wordt geboren tussen 21 januari en 19 februari en behoort tot de luchtelementen van de dierenriem (samen met Tweelingen en Weegschaal, met wie ze ook het meest romantisch compatibel zijn). De luchttekens zijn de "slimme" van de dierenriem; analytisch, objectief, intelligent en een tikkeltje koud.

Meer informatie
Zodiac Sign Pisces Illustration

HET STERRENBEELD VISSEN

Vissen worden geboren tussen 20 februari en 20 maart en behoren tot de waterelementen van de dierenriem (samen met Kreeft en Schorpioen). De watertekens hebben altijd met gevoelens te maken. Het sterrenbeeld Vissen wordt geregeerd door de planeet Neptunus, genoemd naar de Romeinse god van de zee.

Meer informatie